ATİK'TEN YENİ PROJELER

Haberler

GAÜ'DEN

ATİK'TEN YENİ PROJELER

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akademisyeni, yönetmen ve yazar Ferhat Atik, yeni sinema filmi, yeni belgesel ve yeni kitabı için kolları sıvadı.

“Sekiz Ayda 11 Birincilik ve İki Yeni Belgesel”

Şubat 2020’de festivallerde gösterime giren Atik’in yönettiği “Göç Psikolojisi Belgeseli”, festivallere gönderilmesinin ardından geçen 8 ayda 11 ayrı festivalde birincilik alırken, 9 festivalde finalist, 8 festivalde de özel seçki listesine girerek ödüller aldı.

 Tamamlanmak üzere olan yeni belgeselini gösterime sokmaya hazırlanan Atik'in, “Terör Psikolojisi Belgeseli” uluslararası alanda yine yankı uyandıracak bir içeriğe sahip. Terörün ve teröristin temel psikolojisinin incelendiği belgeselin ana konuşmacısı, Atik’in 11 birincilik kazandığı “Göç Psikolojisi Belgeseli”nin de ana konuşmacısı olan, dünyaca ünlü, politik psikoloji dehası kabul edilen Prof. Dr. Vamık C. Volkan.

Dr. Volkan’ın terör psikolojisi üzerine yaptığı çarpıcı çalışmalar ve anlatılar, belgeselin temelini oluştururken, Atik, bu belgeselden önce ki belgeselde olduğu gibi çok ümitli olduğunu söylerken, yine bir çok uluslararası festivalde başarı elde edeceğine inandığını ifade etti.

Diğer yandan çekimleri ve kurgusu tamamlanan “Mevlana’nın Hümanizm’i Belgeseli”nin Kasım ayında İstanbul’da gösterime girmesinin planlandığını ifade eden Atik, belgeselin yapım ve yönetimini Bangladeşli ünlü yönetmen ve aktivist Shahriyar Kabir ile birlikte üstlendiklerini söyledi. Atik, canlandırma başrolünü Neyzen Hakan Mengüç’ün gerçekleştirdiği belgeselin çekimlerinin Konya, İstanbul, Bursa ve İzmir gibi birçok ilde gerçekleştiğini belirtti.

“Yeni Bir Sürpriz Kitap”

GAÜ Akademisyeni, yazar ve yönetmen Ferhat Atik, 2018 yılında kendisine, Türkiye’de “Altın Alem Edebiyat Ödülü” ve “Edebiyat Prestij Ödülü” kazandıran ve 10. kitabı olan “Kristal Gece” Romanı’nın ardından, “Kendi Divanında Bir Psikanalist” kitabı ise 2019 yılında İngiltere’de, alanında yılın en iyi kitabı seçildi. Bu iki kitaptan sonra yayımladığı İbn-i Arabi’nin felsefesini anlatan “Kimi seviyorsan, herkesin yüzünde onu görürsün” kitabı ile, Şems-i Tebrizi felsefesini anlatan “Kalbinde iyilik biriktirenin yolu hep açıktır” kitabı ise, Türkiye’de olduğu gibi, Azerbaycan ve Avrupa genelinde yüksek satış listelerine girmeyi başardı.