TÜRKOĞLU; “PANDEMİ SÜRECİNDE TBF OLARAK GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK”

Haberler

GAÜ'DEN

TÜRKOĞLU; “PANDEMİ SÜRECİNDE TBF OLARAK GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK”


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Online etkinliklerine katılan eski basketbolcu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı (TBF) ve T.C Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, Pandemi Sürecinde Basketbol, TBF çalışmaları, NBA hayatı ve sonrası hakkında açıklamalarda bulundu.

Pandemi sürecinde etkilenen Basketbol hakkında açıklamalarda bulunan Türkoğlu; “TFB olarak basketbolu geliştirme ve şuan ki pandemi sürecinin olumsuzluklarını en aza indirmek için çalışıyoruz.TBF Akademi’yi hayata geçirdik.Burada hem bireysel meslek edinme hemde içeride bulunan bilgilerle basketbol severler ve antrenörlerimize kendilerini geliştirmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Liglerimizin ne olacağı ne zaman başlayacağı ve nasıl bu durumdan en az zararla çıkmak konusunda Sağlık Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor”dedi.

NBA hayatı hakkında açıklamalarda bulunan Türkoğlu; “15 yıllık NBA geçmişim bana çok şey katkı. NBA dünyanın en büyük organizasyonu ve orada size sadece basketbolcu olarak bakmıyorlar. Saha içi ve saha dışı size kattıkları değerler, deneyimler,eğitimler hayatınızın sonuna kadar bir köşenizde kalacak tecrübeler olacak” dedi.

“Basketbol Türkiye’de Altın Çağını Yaşıyor”

Yöneticilik hayatı ve TFB çalışmalarından bahseden Türkoğlu; “Son yıllara bakıldığı zaman basketbol Türkiye’de altın çağını yaşıyor. Her geçen gün marka değerini, izlenme oranını ve sponsor bulma konusunda değerini kat kat arttırıyor. Kulüplerimizin ve milli takımımızın göstermiş olduğu başarılar insanları etkilemeye başladı. Biz sporcular olarak her zaman spordan keyif alan insanlar olduk. Sevdiğimiz bir işi yaptık, yeteneklerimizi sergiledik ama olgunlaşma anlamında belli bir yaşa geldikten sonra bununda belli bir noktada biteceğini biliyorsun. Kendine kattığın bilgi, birikim ve yatırımlardan sonra ideal bir yol seçebiliyorsun. Ben yöneticilik anlamında kendimi iyi yetiştirdiğimi düşünüyorum ve kendi ülkeme basketbol anlamında bilgi ve tecrübelerimi paylaşıp güzel bir ekiple, Türk basketbolunu iyi yerlere getirmek için çalışıyorum”

  “
Basketbol Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Projesi hakkında açıklama yapan Türkoğlu; “TFB olarak topluma ve çevreye duyarlı bir ekibiz. “Önce Kendinden Başla” felsefesine uygun şekilde “Basketbol Sıfıt Atık” politikamızı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde, Şubat ayında Milli Takımımızın müsabakaları ile başlattık. Müsabakaların oynandığı salonlardan plastik,metal,cam ayrıştırma kutuları yerleştirildi. Taraftarların satın aldıkları içecekler geri dönüştürülebilir kâğıt bardaklarda sunuldu. Sporcularımız organik havlular kullandı. Halkımızı bilgilendirmek, duyarlılığı arttırmak anlamında böyle bir faydalı girişimde bulunduk”

  Türkoğlu,KKTC Basketbol Federasyonu (KBF) Başkanı Ahmet Sütçü ile ekiplerin de katılımı ile 2 yıldır sıkı bir çalışma içinde olduklarını ifade ederken, bu durumdan duyduğu memnuniyeti ortaya koydu. 2019 yılında KKTC Basketbol Federasyonu’nun kendilerini ziyaret ettiğini aktaran Türkoğlu, bu ziyaret gerçekleşmemiş olsaydı kendilerinin KKTC’ye gelme planı yaptıklarını anımsattı.

“Her Türlü İşbirliğine Açığız”

 Türkoğlu: “KKTC Basketbol Federasyonu yetkilileri ile her türlü işbirliğine açığız. Türkiye Bölge Şampiyonaları’na takım gönderilmesi, antrenör ve hakem eğitimleri gibi konularla beraber diğer konularda da işbirliğine açık, elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirttik. Bu süreçleri atlattıktan sonra Kıbrıs’ı ziyaret etmek, oradaki dostlarla buluşmak istiyoruz” dedi.