MALDİVLER 5. CUMHURBAŞKANI ZİYARETLERDE BULUNDU

Haberler

GAÜ'DEN

MALDİVLER 5. CUMHURBAŞKANI ZİYARETLERDE BULUNDU

Girne Amerikan Üniversitesi mezuniyet törenine katılmak üzere ülkemizi ziyaret eden Maldivler 5. Cumhurbaşkanı, Dr. Mohammed Waheed Hassan ve Mohamed Siraz Meerasahib, DP Genel Sekreteri ve Milletvekili, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ Rektörü Ali Haydar, Rektör Yardımcısı İsmet Esenyel ve GAÜ COO’su Hüda Hüdaverdi eşliğinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlk ziyaretlerini Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na gerçekleştiren heyet, buradaki görüşmelerinin ardından Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile bir araya geldi.

Ataoğlu, Mohamed Waheed Hassan ve heyetini KKTC’de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, iki kardeş ülkenin insanlarının daha fazla iş birliği yapması gerektiğini belirtti.

Ziyaretlerin son durağın Cumhurbaşkanlığı oldu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelen Maldivler 5. Cumhurbaşkanı, Dr. Mohammed Waheed Hassan, KKTC’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülke olduğunu söyledi. Waheed, KKTC halkına başarı ve huzur diledi.