GAÜ KURUCU REKTÖRÜ AKPINAR, MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE BİRARAYA GELDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KURUCU REKTÖRÜ AKPINAR, MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE BİRARAYA GELDİ


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve beraberindeki heyet, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na ziyarette bulundu.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar başkanlığında gerçekleşen ziyarete, Rektör Prof. Dr. Ali Haydar, Moldova Amerikan Üniversitesi (AUM) Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Saffet Özarslan, GAÜ Akreditasyon Koordinatörü Elif Zorlu ve GAÜ Türkiye Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Simge Erdal katıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na makamında gerçekleşen ziyarette Akpınar, içerisinde bulunduğumuz süreçte KKTC üniversitelerin yaşadığı sıkıntılardan ve aldıkları önlemlerden bahsederken, GAÜ olarak süreç içerisinde aldıkları önlemleri aktardı. 

Akpınar ayrıca, GAÜ’nün 35. yıl vizyonu çerçevesinde ortaya koymayı planladığı uluslararası atılımları aktardığı görüşmede, uluslararası ölçekte GAÜ’nün yeni ve dünya çapında ses getirecek bir projeyi, çok yakın zamanda hayata geçirecekleri müjdesini verdi. 

Ayrıca, KKTC üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerin büyük bir bölümünün, Türkiye ve 3. Dünya ülkesi vatandaşlarından oluştuğunu da hatırlatan Akpınar, dünya çapında ülkeler arası seyahat kısıtlamasının olduğu şu günlerde, adaya gelecek öğrenci sayısında yaşanacak büyük düşüşün kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

 

Akpınar Bakan Çavuşoğlu’na; küresel ölçekte yaşanan Korona virüs Hastalığı (COVID-19) salgını nedeniyle KKTC Yükseköğretiminin içinde bulunduğu kısa ve orta vadeli sıkıntılarla ilgili bilgi paylaşımında bulunarak, KKTC Ekonomisinin en önemli lokomotifi olan üniversitelerin, Devlet ile el ele verilmesi haline, bu sıkıntıların üstesinden gelinebileceğine inandığını aktardı.