İLKER AYRIK; “KORONAVİRÜS SEKTÖR EMEKTARLARININ BAĞRINA SAPLANMIŞ BİR HANÇER GİBİ”

Haberler

GAÜ'DEN

İLKER AYRIK; “KORONAVİRÜS SEKTÖR EMEKTARLARININ BAĞRINA SAPLANMIŞ BİR HANÇER GİBİ”

 


Ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 35. Akademik Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen online etkinliklerine konuk oldu.

 Ayrık, online etkinlikler kapsamında, çekimleri Kıbrıs’ta gerçekleşen ve GAÜ’nünde sponsorluğunu üstlendiği “Müstakbel Damat” filmi, “Yaparsın Aşkım” yarışması, koronavirüs dolayısıyla duraklama dönemine giren sinema ve tiyatro gündemine dair açıklamalarda bulundu.

GAÜ’nün sponsorluğunu üstlendiği, çekimleri Kıbrıs’ta gerçekleşen “Müstakbel Damat” filminin vizyona gireceği 13 Mart tarihinde Koronavirüs olaylarının ülkede patlak vermesi ile ara verildiğini, durumlar düzeldikten sonra güzel bir gala ile vizyona gireceğini belirtti.

Ayrık filmi hakkında yaptığı diğer açıklamalarda; “Kıbrıslı bir ailenin kızına aşık olmasıyla, Kıbrıs'a gelen bir damat adayının yaşadıklarını konu alan “Müstakbel Damat” filminde; usta oyuncu Erdal Özyağcılar, Hande Soral, Nilgün Kasapbaşoğlu, Yücel Erten, Bilge Şen, Suat Sungur gibi bir çok isim yer alıyor. Çok sevdiğimiz çok çalışmak istediğimiz oyuncu kadrosuyla çalıştık. Şampiyonlar ligi gibi bir kadromuz vardı. Müstakbel damat filminin senaryosu Kıbrıs’ın yakın tarihine bir anımsama vardı. Kıbrıs’a karar verdikten sonra tahminimizden zor bir yapım süreci bizi karşıladı. Aslında İtlaya’da film çekmekle Kıbrıs’ta bir film çekmek arasında fark yok. GAÜ sayesinde bu zor durumları kolay bir şekilde atlattık. Ekibim ve kendi adıma bütün GAÜ ailesine teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi.

Sunuculuğunu üstlendiği Türkiye’nin en sevilen yarışma programlarından “Yaparsın Aşkım” hakkında konuşan Ayrık; “ “Yaparsın Aşkım” programına mükemmel bir başvuru yoğunluğu var. İnternetten gelen başvurulur cast ekibimiz tarafından değerlendiriliyor. Çiftlerimiz mülakata davet ediliyor. Bu mülakatta başvurularda yazanlarla gelenlerin uygunluğuna bakılıyor, sohbet ediliyor ardında da sıraya konuluyor. Programda oynanan acı biber gibi zor oyunların hepsi gerçek. Yeni dönemde programımızda küçük değişikler yapmayı düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığımızın açıklamaları ve diğer Bakanlıklarımızın izin verdiği ölçüde bizde kademeli olarak programımıza başlamak istiyoruz. Tahmini yaz aylarında tekrar çekimlere başlayabileceğimizi umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gelecek ve kariyer planlarından bahseden Ayrık; “Televizyon dizilerinde de oyunculuk yaptım. Dizi projeleri iş yükü bakımından zorlu bir süreçtir. Ben biraz daha stüdyo tarafında kalıp televizyon kariyerine sunucu olarak devam edip, oyunculuk hayatıma tiyatro ve sinema ile devam etmek istiyorum” dedi.

 

Koronavirüs salgını dolayısıyla duraklayan dizi, sinema ve tiyatro ile alakalı açıklamalarda bulunan Ayrık; “Tiyatro, sinema ve dizi dünyasında ki çalışanlar gündelik kazançları ile hayatlarını devam ettiriyorlar. Dolayısıyla bu Korona virüsünden dolayı verilmiş ara bu sektörlerin emektarlarının bağrına vurulmuş bir hançer gibi oldu. Elbette hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Ama nasıl toparlanacağını da bilmiyorum. Pervasız Yapım ve Pervasız Tiyatro olarak uzun zamandır iyi bir proje yapmak için fırsat kolluyorduk. Haldun Taner ve Yalçın Tura’nın ölümsüz eseri olan “Keşanlı Ali Destanı” oyununa çalıştık. Tam her şey hazırken, koronavirüs engeline takıldık. Durumun gidişatına göre sonbahara veya yılbaşına doğru tekrar perdelerimizi açmak istiyoruz” dedi.

 Tiyatro okuyan, oyunculuk ile ilgilenen öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulunan Ayrık; “Tüm mesleklerde olduğu gibi sinema, tiyatro, resim gibi güzel sanatlar; tutku olmadan yapılacak şeyler değil. Bir şeye tutkunsanız onun peşinden gidersiniz; onu öğrenirsiniz, gelişirsiniz, en iyisini yaparsınız, en iyisini yaparsanız da para kazanırsınız. İçinizden ne geliyorsa, neyi seviyorsanız onu yapın” dedi.