PROGRAM
GAU'de
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Program Hakkında
Gastronomi , kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir alandır. Hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak, yemek düzeni ve sistemi anlamına da gelir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olarak ve azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç Gastronominin çalışma konusudur. Bu kapsamda programın amacı; Konaklama ve Yiyecek-İçecek işletmeleri için nitelikli gastronomi ve mutfak sanatları uzmanı, şef, aşcı, yönetici yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, yabancı dil, bilgi teknoloileri, turizm işletmeleri, yöneticilik, Türk ve Dünya mutfakları, beslenme ilkeleri, gıda bili mi ve teknolojisi, yiyecek içecvek üretimi gibi konularda bilgi ve becerilerle desteklenmektedirler.
Kariyer Olanakları
Öğrenci Görüşleri
Tercihim
Bölüm Dersleri
Yıl 1 |
Güz |
GAS101 | Tourism and Hospitality Math | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS103 | Principles of Nutririon | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS105 | Sanitation and Personel Hygine | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS107 | English in Hospitality I | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS109 | History of Food & Beverage | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
TURK001 | Turkish I | CR:(0,0)0 | ECTS:2 |
Bahar |
GAS106 | Consumer Behaviour | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS102 | Principles of Marketing | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS108 | English for Hospitality II | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS104 | Food & Beverage Management | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS110 | Kitchen Management | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
TURK002 | Turkish II | CR:(0,0)0 | ECTS:2 |
Yıl 2 |
Güz |
GAS201 | Food & Beverage Cost Control | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS203 | Restaurant Management | CR:(2,1)3 | ECTS:5 |
GAS205 | Culinary Practice II | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS207 | Traditional European Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
NH001 | National History I | CR:(0,0)0 | ECTS:2 |
Bahar |
GAS202 | Menu Planning & Design | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS204 | Modern Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
GAS206 | Culinary Practice II | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
GAS208 | Beverage Industry and Production | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
NH002 | National History II | CR:(0,0)0 | ECTS:2 |
GAS001 | Internship | CR:(0,0)0 | ECTS:4 |
Yıl 3 |
Güz |
GAS301 | Marketing in Food & Beverage Management | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS303 | Restaurant Structure and Design | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS305 | Introduction to Pastry | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS307 | Food, Culture and Society | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS309 | Wine Production & Tasting | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
Bahar |
GAS302 | Anatolian Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
GAS304 | Food Styling and Photography | CR:(2,1)3 | ECTS:5 |
GAS306 | Cake Decoration | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
GAS308 | Hrm in Hospitality | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS310 | Fast Food Management | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS001 | Internship | CR:(0,0)0 | ECTS:4 |
Yıl 4 |
Güz |
GAS401 | Events Management | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS403 | Catering Service | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS405 | Traditional Turkish Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS407 | International Rules and Regulation in Food Production | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
Bahar |
GAS402 | Serving Techniques | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS404 | Fusion Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS406 | Food in Literature and Films | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS408 | Graduation Project | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
Seçmeli Dersler |
GAS420 | Purchase & Selection of Food Products | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS421 | Sanitation Technology | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS422 | Enterpreneurship | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS423 | History of Civilazation | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
Fakülte Tanıtım Videosu
Program Hakkında
Gastronomi , kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir alandır. Hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak, yemek düzeni ve sistemi anlamına da gelir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olarak ve azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç Gastronominin çalışma konusudur. Bu kapsamda programın amacı; Konaklama ve Yiyecek-İçecek işletmeleri için nitelikli gastronomi ve mutfak sanatları uzmanı, şef, aşcı, yönetici yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, yabancı dil, bilgi teknoloileri, turizm işletmeleri, yöneticilik, Türk ve Dünya mutfakları, beslenme ilkeleri, gıda bili mi ve teknolojisi, yiyecek içecvek üretimi gibi konularda bilgi ve becerilerle desteklenmektedirler.
Kariyer Olanakları
Öğrenci Görüşleri
Tercihim
Bölüm Dersleri
Yıl 1 |
Güz |
GAS101 | Tourism and Hospitality Math | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS103 | Principles of Nutririon | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS105 | Sanitation and Personel Hygine | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS107 | English in Hospitality I | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS109 | History of Food & Beverage | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
TURK001 | Turkish I | CR:(0,0)0 | ECTS:2 |
Bahar |
GAS106 | Consumer Behaviour | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS102 | Principles of Marketing | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS108 | English for Hospitality II | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS104 | Food & Beverage Management | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS110 | Kitchen Management | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
TURK002 | Turkish II | CR:(0,0)0 | ECTS:2 |
Yıl 2 |
Güz |
GAS201 | Food & Beverage Cost Control | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS203 | Restaurant Management | CR:(2,1)3 | ECTS:5 |
GAS205 | Culinary Practice II | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS207 | Traditional European Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
NH001 | National History I | CR:(0,0)0 | ECTS:2 |
Bahar |
GAS202 | Menu Planning & Design | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS204 | Modern Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
GAS206 | Culinary Practice II | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
GAS208 | Beverage Industry and Production | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
NH002 | National History II | CR:(0,0)0 | ECTS:2 |
GAS001 | Internship | CR:(0,0)0 | ECTS:4 |
Yıl 3 |
Güz |
GAS301 | Marketing in Food & Beverage Management | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS303 | Restaurant Structure and Design | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS305 | Introduction to Pastry | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS307 | Food, Culture and Society | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS309 | Wine Production & Tasting | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
Bahar |
GAS302 | Anatolian Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
GAS304 | Food Styling and Photography | CR:(2,1)3 | ECTS:5 |
GAS306 | Cake Decoration | CR:(0,3)3 | ECTS:5 |
GAS308 | Hrm in Hospitality | CR:(3,0)3 | ECTS:5 |
GAS310 | Fast Food Management | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS001 | Internship | CR:(0,0)0 | ECTS:4 |
Yıl 4 |
Güz |
GAS401 | Events Management | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS403 | Catering Service | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS405 | Traditional Turkish Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS407 | International Rules and Regulation in Food Production | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
Bahar |
GAS402 | Serving Techniques | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS404 | Fusion Cuisine | CR:(0,3)3 | ECTS:6 |
GAS406 | Food in Literature and Films | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS408 | Graduation Project | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
Seçmeli Dersler |
GAS420 | Purchase & Selection of Food Products | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS421 | Sanitation Technology | CR:(2,1)3 | ECTS:6 |
GAS422 | Enterpreneurship | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |
GAS423 | History of Civilazation | CR:(3,0)3 | ECTS:6 |