TR
TR
×

PROGRAM

GAU'de

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Bilgiler
Fakülte
Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksekokulu
Bölüm
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Eğitim
Lisans
Süre
4
Evet
Akreditasyon
YÖK - YÖDAK
Eğitim Dili
İngilizce

Program Hakkında

 

Gastronomi , kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir alandır. Hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak, yemek düzeni ve sistemi anlamına da gelir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olarak ve azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç Gastronominin çalışma konusudur. Bu kapsamda programın amacı; Konaklama ve Yiyecek-İçecek işletmeleri için nitelikli gastronomi ve mutfak sanatları uzmanı, şef, aşcı, yönetici yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, yabancı dil, bilgi teknoloileri, turizm işletmeleri, yöneticilik, Türk ve Dünya mutfakları, beslenme ilkeleri, gıda bili mi ve teknolojisi, yiyecek içecvek üretimi gibi konularda bilgi ve becerilerle desteklenmektedirler.        

Kariyer Olanakları

Öğrenci Görüşleri

 

Tercihim

 

Bölüm Dersleri

Yıl 1

 

Güz

 

GAS101

Tourism and Hospitality Math

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS103

Principles of Nutririon

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS105

Sanitation and Personel Hygine

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS107

English in Hospitality I

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS109

History of Food & Beverage

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

TURK001

Turkish I

CR:(0,0)0

ECTS:2

 

Bahar

 

GAS106

Consumer Behaviour

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS102

Principles of Marketing

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS108

English for Hospitality II

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS104

Food & Beverage Management

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS110

Kitchen Management

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

TURK002

Turkish II

CR:(0,0)0

ECTS:2

 

Yıl 2

 

Güz

 

GAS201

Food & Beverage Cost Control

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS203

Restaurant Management

CR:(2,1)3

ECTS:5

 

GAS205

Culinary Practice II

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS207

Traditional European Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

NH001

National History I

CR:(0,0)0

ECTS:2

 

Bahar

 

GAS202

Menu Planning & Design

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS204

Modern Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

GAS206

Culinary Practice II

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

GAS208

Beverage Industry and Production

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

NH002

National History II

CR:(0,0)0

ECTS:2

 

GAS001

Internship

CR:(0,0)0

ECTS:4

 

Yıl 3

 

Güz

 

GAS301

Marketing in Food & Beverage Management

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS303

Restaurant Structure and Design

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS305

Introduction to Pastry

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS307

Food, Culture and Society

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS309

Wine Production & Tasting

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

Bahar

 

GAS302

Anatolian Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

GAS304

Food Styling and Photography

CR:(2,1)3

ECTS:5

 

GAS306

Cake Decoration

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

GAS308

Hrm in Hospitality

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS310

Fast Food Management

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS001

Internship

CR:(0,0)0

ECTS:4

 

Yıl 4

 

Güz

 

GAS401

Events Management

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS403

Catering Service

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS405

Traditional Turkish Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS407

International Rules and Regulation in Food Production

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

Bahar

 

GAS402

Serving Techniques

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS404

Fusion Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS406

Food in Literature and Films

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS408

Graduation Project

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

Seçmeli Dersler

 

GAS420

Purchase & Selection of Food Products

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS421

Sanitation Technology

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS422

Enterpreneurship

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS423

History of Civilazation

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

Fakülte Tanıtım Videosu

Bilgiler
Fakülte
Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksekokulu
Bölüm
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Eğitim
Lisans
Süre
4
Evet
Akreditasyon
YÖK - YÖDAK
Eğitim Dili
İngilizce

Program Hakkında

 

Gastronomi , kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir alandır. Hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak, yemek düzeni ve sistemi anlamına da gelir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olarak ve azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç Gastronominin çalışma konusudur. Bu kapsamda programın amacı; Konaklama ve Yiyecek-İçecek işletmeleri için nitelikli gastronomi ve mutfak sanatları uzmanı, şef, aşcı, yönetici yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, yabancı dil, bilgi teknoloileri, turizm işletmeleri, yöneticilik, Türk ve Dünya mutfakları, beslenme ilkeleri, gıda bili mi ve teknolojisi, yiyecek içecvek üretimi gibi konularda bilgi ve becerilerle desteklenmektedirler.        

Kariyer Olanakları

Öğrenci Görüşleri

 

Tercihim

 

Bölüm Dersleri

Yıl 1

 

Güz

 

GAS101

Tourism and Hospitality Math

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS103

Principles of Nutririon

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS105

Sanitation and Personel Hygine

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS107

English in Hospitality I

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS109

History of Food & Beverage

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

TURK001

Turkish I

CR:(0,0)0

ECTS:2

 

Bahar

 

GAS106

Consumer Behaviour

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS102

Principles of Marketing

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS108

English for Hospitality II

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS104

Food & Beverage Management

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS110

Kitchen Management

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

TURK002

Turkish II

CR:(0,0)0

ECTS:2

 

Yıl 2

 

Güz

 

GAS201

Food & Beverage Cost Control

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS203

Restaurant Management

CR:(2,1)3

ECTS:5

 

GAS205

Culinary Practice II

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS207

Traditional European Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

NH001

National History I

CR:(0,0)0

ECTS:2

 

Bahar

 

GAS202

Menu Planning & Design

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS204

Modern Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

GAS206

Culinary Practice II

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

GAS208

Beverage Industry and Production

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

NH002

National History II

CR:(0,0)0

ECTS:2

 

GAS001

Internship

CR:(0,0)0

ECTS:4

 

Yıl 3

 

Güz

 

GAS301

Marketing in Food & Beverage Management

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS303

Restaurant Structure and Design

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS305

Introduction to Pastry

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS307

Food, Culture and Society

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS309

Wine Production & Tasting

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

Bahar

 

GAS302

Anatolian Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

GAS304

Food Styling and Photography

CR:(2,1)3

ECTS:5

 

GAS306

Cake Decoration

CR:(0,3)3

ECTS:5

 

GAS308

Hrm in Hospitality

CR:(3,0)3

ECTS:5

 

GAS310

Fast Food Management

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS001

Internship

CR:(0,0)0

ECTS:4

 

Yıl 4

 

Güz

 

GAS401

Events Management

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS403

Catering Service

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS405

Traditional Turkish Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS407

International Rules and Regulation in Food Production

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

Bahar

 

GAS402

Serving Techniques

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS404

Fusion Cuisine

CR:(0,3)3

ECTS:6

 

GAS406

Food in Literature and Films

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS408

Graduation Project

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

Seçmeli Dersler

 

GAS420

Purchase & Selection of Food Products

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS421

Sanitation Technology

CR:(2,1)3

ECTS:6

 

GAS422

Enterpreneurship

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

GAS423

History of Civilazation

CR:(3,0)3

ECTS:6

 

Fakülte Tanıtım Videosu

Sormak istediklerin burada

Sıkça sorulan sorular sayfamıza bir göz at. Birçok sorunun cevabı orada.

Aradığın tüm bilgiler burada

Girne Amerikan Üniversitesi kitapçığını PDF formatında indirebilirsin.