ARİZONA ÜNİVERSİTESİ GLOBAL KAMPÜS

GAÜ'DEN

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ VE ARİZONA ÜNİVERSİTESİ VİZYONER BİR İŞBİRLİĞİ BAŞLATIYOR

Öğrenciler artık Girne Amerikan Üniversitesi’nde Arizona Üniversitesi’nin akademik programlarına kayıt olabilir, Güz 2020 döneminde Amerikan eğitimlerine başlayabilirler.

Arizona Üniversitesi, Tucson, Arizona, ABD ve Girne Amerikan Üniversitesi, öğrencilerin COVID-19 salgını sırasında ülkelerinden ayrılmadan ABD diploması almalarına yardımcı olmak için başlattıkları Global Kampüs ortaklığını duyurmaktan memnuniyet duyar.

Arizona Üniversitesi  Rektörü  Robert   C.  Robbins  tarafından   yapılan  açıklamada  “Global Kampüs   ortaklığı,   günümüzde    COVID-19'un   neden   olduğu    hareketlilik   zorluklarının çözülmesine  yardımcı  olurken,   aynı  zamanda  BM   Sürdürülebilir  Kalkınma  Hedefi   olan dünyaya erişilebilir ve kaliteli eğitim sağlama amacına ulaşmak için de anlamlı ve uzun vadeli bir çabadır” dedi.

Seyahat kısıtlamaları, ertelenen okul açılışları ve vize moratoryumları göz önüne alındığında, Girne Amerikan Üniversitesi, pandemi sürecinde en güveli bölgelerden bir tanesi olan Girne, Kıbrıs kampüsüne tam erişim ile Kıbrıs'taki öğrencilerin gerçek bir ABD derecesi veya ABD transfer kredisi kazanmalarını sağlamak için Arizona Üniversitesi ile esnek, uygun fiyatlı eğitim seçenekleri oluşturdu.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar tarafından yapılan açıklamada;

‘’Hem lisans hem de yüksek lisans düzeyinde kaliteli üniversite eğitimi vermek için Arizona Üniversitesi  ile    yeni    işbirliğimizi    başlatıyor    olmaktan     büyük    heyecan    duyuyoruz. Uluslararasılaşmanın önemini bilen bir yükseköğretim kurumu olarak öğrencilerin Amerika'da eğitim hayallerini ertelememeye davet ediyoruz. Eğitim yolculuklarında onlara destek olmak için buradayız. Bulunduğumuz coğrafyada artık öğrenciler Amerika Birleşik Devletleri Arizona Üniversitesine gitmeden eğitimlerine Girne,  Kıbrıs’ta   GAÜ  Global  Kampüsünde   devam edebilecekler. Arizona Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin başlatmış olduğu bu vizyoner işbirliği  sayesinde   artık  Kıbrıs,  Amerikan   yükseköğretiminin  bir  çekim   merkezi olacaktır” dedi.

Öğrenciler eğitimleri için aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapabilir:

•  Girne   kampüsünde  okuyarak,  yüz   yüze  eğitim  destekli   Arizona  Üniversitesi'nden lisans, yüksek lisans veya lisansüstü derecelerini tamamlayabilirler.

•  Arizona   Üniversitesinde  veya  ABD'de   herhangi  bir  üniversitede   okuyabileceğiniz hemen  hemen  tüm   programlara  Girne’de  hazırlanarak   daha  sonra  Amerika’da eğitiminize devam edebilirler.

Arizona Üniversitesi Uluslararası Eğitim Dekanı Brent White  “Uluslararası eğitimde mevcut duruma  neden   olan  olaylar,  bilginin   yaratılması  ve  sınırların   ötesine  iletilmesi  için   fiziksel seyahatin  gereksiz  olduğu   yeni  bir  ‘hareketlilik   sonrası’  (post-mobilite)  dünyanın   şafağını hızlandırdı” dedi.

White  ‘’Neredeyse bir gecede,  tüm dersler   çevrimiçi  hale  geldi   ve  uluslararası  öğrenciler eğitimlerine devam ederken  kendi ülkelerinde evde güvende kalmaya  da devam ediyorlar” diye ekledi.

“Bizler koşullar ne olursa olsun, öğrencilerin   bir  Amerikan  eğitimi   alma  hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz.

Girne Amerikan Üniversitesi

Girne  Amerikan   Üniversitesi  Kıbrıs'ın  öncü   yüksek öğrenim kurumudur. Eğitimde   35. yılını kutlayan   GAÜ,   100'den    fazla   ülkeden   öğrenciye    ev   sahipliğini   dünyanın    en   güzel kampüslerinden birinde 150'den fazla program sunarak sağlıyor. BM Küresel Kompakt üyesi olarak,   BM    Küresel   Kalkınma   Hedefleri’nin   ilerlemesi    için   çalışan   ve    Magna   Charta Universiteler  Bildirgesi   imzalayıcılarından  olan  GAÜ,   eğitimde  geleneklere  olduğu   kadar ilerlemeye   de   bağlı    bir   üniversitedir.   GAÜ,    çeşitli   profesyönel   otorite    yanında   birçok uluslararası akreditasyonlarıyla en parlak ve en yetenekli öğrencilere birinci sınıf bir eğitim sağlayan bir üniversitedir.

Arizona Üniversitesi

Arizona Üniversitesi, ABD'nin Arizona eyaletinin Tucson şehrinde en üst düzeyde bir devlet araştırma    üniversitesidir    ve     Carnegie    Foundation    Research    1     kurumu    olarak sınıflandırılmıştır.  U.S.  News   ve  World  Report   tarafından  En  İyi   100  Küresel  Üniversite sıralamasında yer almaktadır. Arizona Üniversitesi, ABD'deki 62 önde gelen kamu  ve özel araştırma üniversitelerden oluşan Amerikan Üniversiteleri Derneği üyesi olarak disiplinlerarası burs ve girişimci ortaklıkların sınırlarını ilerletmesiyle biliniyor. Arizona Üniversitesi NASA ile yapılan her uzay misyonun bir parçası olmuş ve NASA araştırmaları için en çok destek alan dördüncü devlet üniversitesidir.

●    Top 20  Amerikan Devlet Araştırma Kurumu – Times Higher Education

●    Küresel 20’000+ ünversiteler listesin’de ilk 1%– Center for World University Rankings

●    Tüm dünyada Top 100 – U.S. News ve World Report, En İyi Küresel Üniversiteler

●     #11 Online Lisans Programı – U.S. News ve World Report